Simbolurile Bisericii

        Noi credem și mărturisim că Biserica Nou-Testamentală are două simboluri: Botezul si Cina. Ele nu sunt taine.
    1. Botezul. Cuvântul grec pentru botez este baptizo și înseamnă afundare. Deci, însăși traducerea arată forma botezului că e prin afundare și nu prin stropire. Afundarea se face o singură dată, în numele Sfintei Treimi.
Mat. 28:19 „Duceți-vă și faceți uncenici din toate neamurile botezându-i în numele Tatalui, al Fiului și al Duhului Sfânt.”

        Botezul este simbolul înmormântării omului vechi și a învierii omului celui nou, a firii noi pentru o altă viață.
Rom.6:4 „Noi deci prin botezul în moartea Lui am fost îngropați împreună cu El, pentru ca, dupa cum Hristos a inviat din morți, prin slava Tatălui, tot așa și noi să trăim o viață nouă.”

        Botezul nu are calitatea de a curăți păcatele; curățirea păcatelor o face numai sângele Domnului Isus. Botezul însuși este mărturia publică a individului că a primit deja această curățire.
Fapte 8:13,21 „Chiar Simon a fost botezat…Dar Petru I-a zis:…inima ta nu este curată înaintea lui Dumnezeu…ești plin de fiere amară.” 1 Petru3:21 „…botezul, care nu este o curățire de întinăciunile trupești, ci mărturia unui cuget curat înaintea lui Dumnezeu.”

        Pentru ca cineva să fie botezat el trebuie să primească mai întâi mântuirea, ca să aibă un cuget curat; trebuie deci să fi îndeplinit condiția mântuirii: pocăința și credința. Copiii, întrucât nu pot mărturisi că au îndeplinit aceste condiții nu pot fi admiși pentru botez.
Marcu 16:16 „cine va crede și se va boteza va fi mântuit.” Fapte2:38 „pocăiți-vă și fiecare din voi să fie botezat.” 8:36,37 „Uite apa, ce mă împiedică să fiu botezat? Filip a zis: Dacă crezi din toată inima, se poate.”

  DSC_3427  2. Cina Domnului este simbolul morții Domnului Isus în locul nostru. Ea se compune din pâine și vin neamestecate. Pâinea frântă ne amintește de trupul Lui frânt pentru noi, iar vinul ne amintește de sângele Său vărsat pentru spălarea păcatelor noastre.
Mat. 26:26-28 „Isus a luat o pâine și, după ce a binecuvântat-o, a frânt-o și a dat-o ucenicilor zicând: Luați, mâncați, acesta este trupul Meu. Apoi a luat un pahar, și după ce a mulțumit lui Dumnezeu, li l-a dat zicând: Beți toți din el; acesta este sângele Meu…”

        Cina Domnului nu are calitatea de a ierta păcatele. Ea are doar menirea de a ne aminti că pentru iertarea păcatelor noastre a trebuit ca trului Lui să fie frânt și sângele Lui să fie vărsat. Pentru acest scop El a poruncit ca noi să facem Cina.
Lc. 22:19″…să faceți lucrul acesta spre pomenirea Mea.” 1 Cor. 11:24,25″…să faceți…spre pomenirea Mea…”

        8513072475_57d9f60e0cCina se poate lua de către toți cei ce și-au mărturisit credința în Domnul Isus și au fost botezați.
Fapte 2:41,42″…au fost botezați și stăruiau în frângerea pâinii…”

        De fiecare dată, la Cină, credinciosul trebuie să-și facă cercetarea de sine.
1 Cor.11:28 „Fiecare, dar, să se cerceteze pe sine însuși și așa să mănânce din pâinea aceasta.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s