Despre sfințenie

        Noi credem și mărturisim că sfițirea este lucrarea progresivă pe care o face Dumnezeu prin Duhul Sfânt în viața păcătosului mântuit. Ea începe la nașterea din nou și prin ea suntem făcuți potriviți voii Lui.
1 Tes.4:3 „voia lui Dumnezeu este sfințirea voastră.” 1 Petru 1:16 „Fiți sfinți, căci Eu sunt sfânt.” 1 Tes.4:7 „căci Dumnezeu nu ne-a chemat la necurăție, ci la sfințenie.”

        Ea înseamnă cuățirea de păcat și punerea deoparte a vieții pentru Dumnezeu, prin despărțirea de lume. Cuățirea de păcat este făcută de sângele Domnului Isus.
1 Ioan 1:7 „…sângele lui Isus, Fiul Său, ne curățește de orice păcat.” 1 Cor.6:11″…ați fost spălați, ați fost sfințiți…” Evr.13:12″…Isus ca să sfințească norodul cu însuși sângele Său…”

        Despărțirea de lume și punerea la o parte pentru Dumnezeu se face prin Cuvântul lui Dumnezeu și prin Duhul Sfânt, care ne dă putere să ne împotrivim ispitelor și să trăim voia Lui.
Ioan 17:17 „sfințește-i prin Cuvântul Tău: Cuvântul Tău este adevărul.” Fapte 2:40 „Mântuiți-vă din mijlocul acestui neam ticălos.” 2 Cor.6:17″ Despărțiți-vă de ei, zice Domnul.” 1 Pet.1:2″…prin sfințirea lucrată de Duhul, spre ascultare” 2 Cor.3:18 „…suntem schimbați în același chip al Lui, din slavă în slavă prin Duhul Domnului.”

        Sfințirea este o lucrare la care Dumnezeu își are partea Lui, iar omul pe a lui. Dumnezeu, prin Duhul Sfânt influențează voința noastră și ne dă puterea, iar omul acceptă pentru sine, în totul, voia și puterea lui Dumnezeu.
Filip.2:13 „Căci Dumnezeu…vă dă, după plăcerea Lui, și voința și înfăptuirea.” Evr.13:20,21 „Dumnezeul păcii…să vă facă desăvârșiți în orice lucru bun, ca să faceți voia Lui . Col. 4:12″…pentru ca desăvârșiți…să stăruiți în voia lui Dumnezeu.” Col.1:22,23, 2 Tes.1:11, etc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s