Căsătoria

        wedding serie - alliances

        Noi credem și mărturisim că, în conformitate cu Sfintele Scripturi, căsătoria este orânduită de Dumnezeu.
Geneza 1: 27, 28 „Dumnezeu a făcut pe om… parte bărbătească și parte femeiască. Dumnezeu I-a binecuvântat și le-a zis: ,,creșteți și înmulțiți-vă, umpleți pământul și stăpâniți-l.”

        Căsătoria este actul de bună voie prin care un bărbăt și o femeie consimt să trăiască împreună toată viața. Bărbatului îi este îngăduit să aibă o singură femeie, ca soție; la fel și femeii îi este îngăduit să aibă un singur bărbat, ca soț. După moartea unuia din soți, cel rămas se poate recăsători.
1 Corinteni 7: 39, Romani 7:2 „O femeie măritată este legată de lege câtă vreme îi trăiește bărbatul; dar dacă-i moare bărbatul, este slobodă să se mărite…”

        Întrucat și căsătoria este o orânduială cetățenească, ea trebuie întâi încheiată cu acte după legile statului, apoi urmează binecuvântarea Bisericii. Noi ținem ca cei ce sunt creștini să încheie o căsătorie numai în Domnul, adică numai cu credincioși.
2 Corinteni 6: 14 „Nu vă înjugați la un jug nepotrivit cu cei necredincioși.” 1 Corinteni 7: 39 „… este slobodă să se mărite cu cine vrea, numai în Domnul.”

        Couple-les-hommes-aussi-obsedes-que-les-femmes-par-le-mariageCăsătoria nu trebuie desfăcută prin divorț. Divorțul este un lucru oprit pentru cei credincioși.
Maleahi 2: 16 „Căci Eu urăsc desparțirea în căsătorie.” Matei 19: 6 „Deci, ce a împreunat Dumnezeu, omul să nu despartă.”

        În cazul de adulter dovedit sau a unei părăsiri răutăcioase a căminului, credem că Sfânta Scriptură admite divorțul.
Matei 19: 9 „Isus le-a răspuns:,,…oricine își lasă nevasta, afară din pricina de curvie, și ia pe alta, preacurvește.” 1 Corinteni 7: 15 „Dacă cel necredincios vrea să se despartă, să se despartă; în împrejurarea aceasta, fratele sau sora nu sunt legați.”

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s