Care sunt riscurile credinței? – 1

credință„Căci pentru lucrul lui Cristos a fost El (Epafrodit) aproape de moarte și și-a pus viața în joc, ca să lipsească ce lipsea slujbei voastre pentru mine.” (Filipeni 2:30)

Multe lucruri sunt clădite pe credinţă: unele sisteme economice (credite, cecuri), şcoli particulare, creştinismul. Despre credinţă citim la Evrei 11:1 că aceasta „este o încredere neclintită în cele nădăjduite, o puternică încredinţare despre lucrurile care nu se văd”. Iar apostolul Pavel, scriindu-le corintenilor afirma că „umblăm prin credinţă, nu prin vedere”. (2 Corinteni 5:7).

Credinţa este legată de viitor, dar viitorul este nesigur. Prin urmare, putem spune că credinţa ia o şansă, credinţa riscă, credinţa se aventurează, credinţa se hazardează. Ca şi creştin individual şi congregaţie ne punem întrebarea: Ne jucăm rolul de credincioşi cu siguranţă sau doar vrem să ne aventu­răm?

Cât de mare este numărul celor care văzând riscurile şi urmările nu fac nimic. De ce şi-ar pune viaţa în joc? De ce ar fi aproape de moarte ca Epafrodit? Ca să fie siguri că nu li se întâmplă vreun rău, ei nu fac nimic. Dar se numesc credincioşi. Eu sunt întocmai ca un fermier din Georgia care într- un an n-a mai plantat nimic. N-a plantat bumbac din cauza buruienilor; porumb din cauza secetei; cartofi din cauza insectelor. Se temea de toate aceste consecinţe. Răspunsul lui a fost că a acţionat la sigur. Era evident un punct de vedere.

Prof. Tiberiu Lăpădătoni, Biserica Creștină Baptistă Speranța din Râmnicu Vâlcea

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s