3 observații despre adevărata măreție – 2

umilintaUmilința față de slujire este adevărata măreție

Standardul lumii cu privire la măreţie nu este cel al Domnului. Fiind slujit în loc de a sluji înseamnă măreţie în sfera lumii. „…domnitorii Neamurilor domnesc peste ele, şi mai marii lor le poruncesc cu stăpânire” (Matei 20:25). Slujirea proeminen­tă în loc de cea discretă este ceea ce doreşte lumea (2 Împărați 5:13).

Lumea determină măreţia prin lucruri mari. Acela este mare care este un general mare, un politi­cian, om de afaceri, jucător, etc.

Există un curent în biserică către aspiraţii spre măreţia şi defăimarea lucrurilor mici. Acela este mare care predică într-o biserică mare, predă cu un titlu mare, scrie cu un stilou mare, dezbate cu mare opoziţie. Un predicator al Evangheliei din America se laudă în public cu faptul că el a fost cunoscut din coasta de est până în cea de vest şi se plângea de faptul că în rândul predicatorilor tineri nu sunt „uriaşi ai credinţei” ca în vremea lui, şi desigur, „el era unul din aceia”.

Trăim într-o perioadă cu mari programe misionare şi benevole în acelaşi timp; au loc întruniri de trezire mari, cruciade pentru Cristos. E grozav dacă este mare!

Sunt eu opus acestora? Desigur că nu, dar putem să ne amintim vreodată că aceasta nu este singura cale de a face lu­crarea Domnului, şi că nu putem niciodată dispreţui „ziua începu­turilor slabe” (Zaharia 4:10).

Să privim acum la atitudinea lui Dumnezeu faţă de lucrurile slabe. Dumnezeu a ales întotdeauna oamenii mici pentru slujire mare, Saul, Ghedeon, pescarii de jos şi alţii. Isus n-a fost deranjat de lucrurile mici: copilaşul (Matei 18:2); păsărele (Matei 6:26), paharul (Matei 10:42).

Omul mare este cel care va sluji în lucruri mici: va predica în biserici mici, va vizita case mici, se va asocia cu oameni mici, va îndeplini sarcini mici. Domnul Isus a lăsat un exemplu pentru noi în acest sens.

Prof. Tiberiu Lăpădătoni, Biserica Creștină Baptistă „Speranța” din Râmnicu Vâlcea

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s