De ce este necesară unitatea în Biserică? – 5

ProgresUnitatea Bisericii este necesară pentru progres.

Progresul personal.

Trebuie să fie acea unitate în vieţile noastre personale şi viaţa bisericii pentru a fi un progres în vieţile noastre.

Unitatea ne ajută să facem progres pentru cauza Domnului. Progresul va fi unul personal, Înainte şi în sus trebuie să fie dorinţa noastră în Domnul.

Progresul părtășiei.

Noi avem nevoie de o mare părtaşie cu Domnul. Apostolul Ioan, în prima sa epistolă, stabileşte cheia pentru acea părtăşie: „Dacă zicem că avem părtăşie cu El, şi umblăm în întuneric, minţim şi nu trăim adevărul. Dar dacă umblăm în lumină, după cum El însuşi este în lumină, avem părtăşie unii cu alţii; şi sângele lui Isus Hristos, Fiul Lui, ne curăţeşte de orice păcat.” (1 Ioan 1:6-7).

Noi avem nevoie de o mare părtăşie unii cu alţii în Domnul. În acest sens apostolul Pavel le scria fraţilor din Colose: „Astfel dar, ca nişte aleşi ai lui Dumnezeu sfinţi şi preaiubiţi, îmbrăcaţi-vă cu o inimă plină de îndurare, cu bunătate, cu smerenie, cu blândeţe, cu îndelungă răbdare. Îngăduiţi-vă unii pe alţii, şi dacă unul are pricina să se plângă de altul, iertaţi-vă unul pe altul. Cum v-a iertat Hristos, aşa iertaţi-vă şi voi. Dar mai presus de toate acestea, îmbrăcaţi-vă cu dragostea care este legătura desăvârşirii. Pacea lui Hristos la care aţi fost chemaţi, ca să alcătuiţi un singur trup, să stăpâneasca în inimile voastre şi fiţi recunoscători. Cuvântul lui Hristos să locuiască din belşug în voi în toată înţelepciunea. Învăţaţi-vă şi sfătuiţi-vă unii pe alţii cu psalmi, cu cântări duhovniceşti, cântând lui Dumnezeu cu mulţumire în inima voastră. Şi orice faceţi, cu cuvântul sau cu fapta, să faceţi totul în Numele Domnului Isus, şi mulţumiţi, prin El, lui Dumnezeu Tatăl.”(Coloseni 3:12 – 17).

Noi trebuie să dorim şi să lucrăm spre o mai mare părtăşie unul cu ce celălalt.

Progresul roditor.

Ca indivizi noi trebuie să dorim să aducem roadă, mai multă roadă, şi multă roadă pentru Domnul. Căci spunea El cândva: „Eu sunt adevărata viţă şi Tatăl Meu este vierul. Pe orice mlădiţă, care este în Mine şi n-aduce roadă, El o taie; şi pe orice mlădiţă care aduce roadă o curăţeşte ca să aducă şi mai multa roadă…”(Ioan 15:1 – 8).

Atunci când unitatea abundă noi putem fi mai roditori în Domnul și pentru Domnul.

Prof. Tiberiu Lăpădătoni, Biserica Creștină Baptistă „Speranța” din Râmnicu Vâlcea

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s