De ce este necesară unitatea în Biserică? – 1

unitatea„Iată, ce plăcut și ce dulce este să locuiască frații împreună” (Psalmul 133:1)

Acest psalm, deşi este foarte scurt, se ocupă cu ceva foarte important. El vorbeşte despre cât de importantă este unitatea. Este plăcut ca fraţii să locuiască în unitate. Desigur bisericile Domnului trebuie să locuiască împreună în unitate. Isus a spus că o casă dezbinată împotriva ei nu va sta în picioare. Există o mulţime de biserici care sunt pe moarte şi care ies din sfera existenţei datorită acestui lucru. Nu există unitate între membri şi nici înţelegere, în schimb există opusul unitătii, adică discuţii și luptă. Există partide ca în biserica din Corint. (1 Corinteni 3:1-3).

Unitatea în Biserică este necesară pentru pace.

  1. Pace cu Stăpânul.

Cei mântuiţi sunt instruiţi să lase ca pacea lui Dumnezeu să stăpânească în inimă. „Pacea lui Hristos, la care aţi fost chemaţi, ca să alcătuiţi un singur trup, să stăpânească în inimile voastre şi să fiţi recunoscători.” (Coloseni 3:15).

Trebuie să fie un acord între Domnul şi pacea Lui. Trebuie să fie unitate pentru ca pacea să abunde. Profetul Amos spunea: „Merg oare doi oameni împreună, fără să fie învoiţi?” (Amos 3:3).

  1. Pacea inimii.

Pacea lui Dumnezeu trebuie să domnească în inima credinciosului.

Noi trebuie să experimentăm pacea inimii. Această pace întrece orice pricepere. Despre ea, apostolul Pavel afirma că „vă va păzi inimile şi gândurile în Hristos Isus.” (Filipeni 4:7).

Această pace ne va asigura că vom fi în unitate cu alţii. „Celui cu inima tare, Tu-i chezăşuieşti pacea; da, pacea, căci se încrede în Tine.” (Isaia 26:3).

  1. Pace cu membrii.

Pentru a fi pace trebuie să fie unitate în rândul membrilor unei biserici locale. Noi trebuie să trăim în pace cu toţi oamenii pe cât posibil. „Dacă este cu putinţă, întrucât atârnă de voi, trăiţi în pace cu toţi oamenii.” (Romani 12:18). Prinţul Păcii, Isus Hristos, ne determină sa fim în pace şi să trăim în pace cu alţii şi în special cu familia bisericii noastre.

Prof. Tiberiu Lăpădătoni, Biserica Creștină Baptistă „Speranța” din Râmnicu Vâlcea

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s