6 caracteristici ale vieții de creștin – 2

caracteristici ale vieții de creștinÎn articolul precedent am început prezentarea a 3 caracteristici ale unei vieţi de creştin, în continuarea voi prezenta următoarele 3.

IV. O viață de slujire                                                                                                                                                                           „Numai Lui să-i slujeşti” (v.8). „Unul singur este învăţătorul vostru: Cristos.” (Matei 23:8). Voia lui Dumnezeu trebuie să fie supremă în viaţa fiecărui creştin. El nu poate să ia alt loc decât acela de a fi „căpetenie peste toţi”. În chemarea şi lucrarea noastră zilnică simţim noi că îi slujim doar Lui? Făcând totul ca pentru El aceasta va preface trudirea într-o lucrare aşa de sfântă la care chiar şi îngerii ar râvni. Aceasta este vindecarea pentru un duh nemulţumit şi un remediu sigur pentru păcatul influent al nemulţumirii.

V. O viață de ascultare smerită                                                                                                                                                 „Să nu ispiteşti pe Domnul Dumnezeul tău” (v.12). Domnul a acuzat pe poporul Său în pustie pentru faptul că L-a ispitit de zece ori prin neascultare de glasul Lui. (Numeri 14:22). Necredinţa şi neascultarea noastră ispitesc amabilitatea iubitoare a Dumnezeului nostru. Cum s-ar simţi un soţ credincios dacă ar fi tratat de către soţia sa ca un străin nevrednic de încredere? Să încetăm în a-L mai ispiti pe Domnul Dumnezeul nostru prin ascultarea de alte glasuri şi prin umblarea în lumina propriilor noştri ochi. Oare n-a declarat El: „Acesta este Fiul Meu preaiubit în care-Mi găsesc plăcerea? De El să ascultaţi.” Să nu-L ispitiţi pe Domnul Dumnezeul vostru cu nemulţumirile, îndoielile şi necredinţa voastră.

VI.O viață de biruință                                                                                                                                                                    „Diavolul a plecat de la El.” (v.13). Biruinţa a fost câştigată prin sabia Duhului, care este Cuvântul lui Dumnezeu. „Este scris.”     Cuvântul lui Dumnezeu este sabia Duhului, nu numai pentru că El îl foloseşte, ci şi pentru că El este Creatorul lui. „Oamenii au vorbit de la Dumnezeu, mânaţi de Duhul Sfânt.” (1 Petru 1:21). Isus a folosit fără teamă Cuvântul scris împotriva celui mai mare duşman al sufletelor. Putem să-l folosim cu încredere împotriva tuturor micuţilor săi îngeri. „Totuşi în toate aceste lucruri noi suntem mai mult decât biruitori, prin Acela care ne-a iubit.” (Romani 8:37).                                                                                                                                                                              „Dar mulţumiri fie aduse lui Dumnezeu, care ne dă biruinţa prin Domnul nostru Isus Christos.” (1 Corinteni 15:57).

Prof. Tiberiu Lăpădătoni, Biserica Creștină Baptistă „Speranța” din Râmnicu Vâlcea

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s