Cina Domnului este o dedicație

Acest pahar este legământul cel nou în sângele Meu (1Cor. 11:25). Aceleaşi cuvinte se găsesc în Luca 22:20; Matei 26:28; Marcu 14:24. Legământ este mai bun decât testament, iar referinţa este cu privire la pecetlu­ire sau ratificarea acordurilor.

Exod 24:5-8 redă pecetluirea legământului lui Dumnezeu cu, Israel- animalul era sacrificat, iar sângele stropit peste popor. Dumnezeu a promis că-1 binecu­vântează pe Israel, iar Israel promitea să asculte de poruncile lui Dumnezeu.

Cina Domnului reprezintă le­gământul ratificat prin sânge dintre Cristos şi creştini. „Dar acum Cristos a căpătat o slujbă cu atât mai înaltă cu cât legământul al cărui mijlocitor este El, e mai bun, căci este aşezat pe făgăduinţe mai bune. În adevăr, dacă legă­mântul dintâi ar fi fost fără cusur, n-ar mai fi fost vorba să fie înlocuit cu un al doilea. Căci ca o mustrare a zis Dumnezeu lui Israel: „Iată, vin zile, zice Domnul, când voi face cu casa lui Israel şi cu casa lui Iuda un legământ nou. Pentru că le voi ierta nelegiuirile, şi nu-mi voi mai aduce aminte de păcatele şi fărădelegile lor.”( Evrei 8: 6-8,12).

Cristos a promis că ne va bine­cuvânta cu iertare, pace, rugăciu­ne, nădejde şi orice binecuvântare spirituală (Efeseni 1:3).

Creştinii, prin împărtăşirea la Cina Domnului se leagă ei înşişi într-o ascultare implicită faţă de Cristos. Israel a zis: „Vom face şi vom asculta tot ceea ce a zis Domnul” (Exod 24:7).

Noi trebuie să mâncăm Cina Domnului cu o cunoştinţă a dedi­cării noastre promise faţă de Cristos. Cristos îşi va păstra partea Sa din legământ. Ne-o vom păstra noi pe a noastră?

Prof. Tiberiu Lăpădătoni, Biserica Creștină Baptistă „Speranța” din Râmnicu Vâlcea

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s