De ce Biblia menționează genealogia lui Isus Hristos? – 2

încurajeazăCartea neamului lui Isus Hristos, fiul lui David, fiul lui Avraam.” Matei 1:1 

Genealogia lui Isus Cristos nu constituie un pământ sterp pentru predicare și învățătură. Aceasta dă roadă bogată pentru oricare persoană care va căuta rădăcinile lui Isus. Ce ne arată această genealogie?

  1. Genealogia lui Isus Cristos arată ca Isus este moștenitorul legal al tronului lui David

     2. Genealogia încurajează pe credincioșii răspândiți pe tot pământul.

Printre fiii lui Iacov, doar Iuda a fost un strămoș al lui Cristos. Atunci de ce sunt cei unsprezece frați ai săi, toți fii ai lui Iacov, listați în genealogie? Există probabil un singur motiv principal. Fiecare iudeu a știut că el venise prin linia lui Iacov. Fiecare iudeu era un descendent al unuia din fiii lui Iacov. În timpul scrierii lui Matei, Roma domina lumea. Roma, întocmai ca și babilonienii, îi împrăștiaseră pe iudei peste tot în lume. Matei dorea să-i încurajeze pe iudei prin a-i asigura de faptul că erau descendenți ai fiilor lui Iacov și prin rumare ei avea o parte în Cristos, adevăratul Mesia. Ei erau toți în linie pentru a primi promisiunile făcute lui Avraam și seminției sale și de a fi adunați din nou la un loc împreună sub stăpânirea seminției lui David.

Desprindem și de aici un gând foarte interesant. Credincioșii se simt uneori răspândiți peste tot: singuri, frustrați, cu depresie, fără scop, sens sau semnificație în viață. Ei simt că Dumnezeu nu le va răspunde și nu le va întruni nevoile. Matei spune la fiecare faptul că fiecare credincios se află pe linia de a primi promisiunea lui Dumnezeu făcută lui Avraam și lui David. Dumnezeu întrunește nevoile credinciosului în Cristos și va împlini toate promisiunile Sale în El. („prin care El ne-a dat făgăduinţele Lui nespus de mari şi scumpe, ca prin ele să vă faceţi părtaşi firii dumnezeieşti…” – 2 Petru 1:4; „Şi făgăduinţa pe care ne-a făcut-o El este aceasta: viaţa veşnică.”  – 1 Ioan 2:25; „Însuşi Duhul adevereşte împreună cu duhul nostru că suntem copii ai lui Dumnezeu. Şi, dacă suntem copii, suntem şi moştenitori: moştenitori ai lui Dumnezeu şi împreună-moştenitori cu Hristos, dacă suferim cu adevărat împreună cu El, ca să fim şi proslăviţi împreună cu El.” – Romani 8:16-17; „pentru ca, odată socotiţi neprihăniţi prin harul Lui, să ne facem în nădejde moştenitori ai vieţii veşnice.” – Tit 3:7).

Prof. Tiberiu Lăpădătoni, Biserica Creștină Baptistă „Speranța” din Râmnicu Vâlcea

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s