Rugăciunea Domnului Isus Hristos pentru toţi oamenii

Rugăciunea Domnului Isus Hristos pentru toți oameniiŞi viaţa veşnică este aceasta: să Te cunoască pe Tine, singurul Dumnezeu adevărat, şi pe Isus Hristos, pe care L-ai trimis Tu.” (Ioan 17:3)

Biblia ne învaţă că viaţa veşnică este darul dat de Dumnezeu credincioşilor atunci când aceştia:

  • cred în Domnul Isus ca Fiu al lui Dumnezeu: „Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică” (Ioan 3:16),
  • î-L recunosc ca singurul Mântuitor atât personal cât şi pentru omenirea pierdută: „Căci este un singur Dumnezeu şi este un singur mijlocitor între Dumnezeu şi oameni: Omul Isus Hristos” (1 Timotei 2:5),
  • au parte de naştere spirituală: „Drept răspuns, Isus i-a zis: Adevărat, adevărat îţi spun că, dacă un om nu se naşte din nou, nu poate vedea Împărăţia lui Dumnezeu.” (Ioan 3:3)

Fiecare dintre noi trebuie să preţuim viaţa primită în dar de la Dumnezeu şi să ne dăm toată silinţa „să trăim frumos ca în timpul zilei” (Romani 13:13) şi astfel separaţi de ceea ce a fost lumesc în noi să ne concentrăm pe cunoaşterea lui Dumnezeu.

Multe căi pot părea bune omului, dar la urmă se văd că duc la moarte.” (Proverbe 14:12) Înţelepciunea omenească este nesigură, limitată, în timp ce revelaţia scrisă a lui Dumnezeu este singura sursă infailibilă pentru stabilirea cărării drepte a vieţii. Adevărul prezentat în Sfânta Sriptură eliberează pe oameni de păcat.

Omul nemântuit este rob al păcatului, al necurăţiei şi al nelegiuirii: „Adevărat, adevărat vă spun”, le-a răspuns Isus, „că oricine trăieşte în păcat este rob al păcatului.” (Ioan 8:34) El trăieşte potrivit poftelor trupului şi dorinţelor lui, după mersul lumii acesteia, după domnul puterii văzduhului, a duhului care lucrează acum în fiii neascultării (Efeseni 2:2). Dar Domnul Isus s-a rugat pentru toţi oamenii pentru că El voieşte ca toţi oamenii să fie mântuiţi şi să vină la cunoştinţa adevărului (1 Timotei 2:4). Inspiraţi de rugăciunea Domnului Isus pentru toţi oamenii să continuăm să ne rugăm pentru cei care sunt robi ai păcatului să fie eliberaţi de sub stăpânirea acestuia.

De asemenea să cerem Bunului Dumnezeu să ne ajute să rămânem credincioşi adevărului biblic pentru că: „Ştim că Fiul lui Dumnezeu a venit şi ne-a dat pricepere să cunoaştem pe Cel ce este adevărat. Şi noi suntem în Cel ce este adevărat, adică în Isus Hristos, Fiul Lui. El este Dumnezeul adevărat şi viaţa veşnică.” (1 Ioan 5:20).

Amin!

Liliana Popa, Biserica Creştină Baptistă ”Speranţa” din Râmnicu Vâlcea

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s