Rugăciunea celui neprihănit şi rezultatele ei

rugaciunea celui neprihanitMare putere are rugăciunea fierbinte a celui neprihănit.” (Iacov 5:16)

Cuvântul lui Dumnezeu afirmă că neprihănirea credincioşilor este Domnul Isus Hristos Însuşi care locuieşte în inimile lor (Romani 8:10).

A fi socotit neprihănit, în primul rând, înseamnă să-ţi rezolvi în mod biblic problema păcatului (Romani 3:21-24). În al doilea rând a fi neprihănit înseamnă să-ţi rezolvi în mod biblic problema slăbiciunilor. Omul neprihănit, nu este neapărat omul care nu are slăbiciuni, ci cel care le abordează conform Scripturii ,,Ilie era un om supus aceloraşi slăbiciuni ca şi noi; şi s-a rugat cu stăruinţă să nu plouă, şi n-a plouat deloc în ţară trei ani şi şase luni. Apoi s-a rugat din nou, şi cerul a dat ploaie, şi pământul şi-a dat rodul.” (Iacov 5:17-18)

Cea mai fierbinte rugăciune, care s-a rostit vreodată, o găsim în Luca 22:44: ,,A ajuns într-un chin ca de moarte, şi a început să Se roage şi mai fierbinte; şi sudoarea I se făcuse ca nişte picături mari de sânge, care cădeau pe pământ.” (Agonia Domnului Isus Hristos în grădina Ghetsimani)

Rugăciunea fierbinte este rugăciunea izvorâtă dintr-o dragoste fierbinte pentru Dumnezeu şi împlinirea voi Sale şi pentru mântuirea oamenilor. Noi, cei care îl urmăm pe Isus trebuie să continuăm să ne rugăm pentru trezirea conştiinţei celor care îşi recunosc vinovăţia şi nevoia de iertare pentru a fi salvaţi din păcat şi spre a-l alege pe Hristos ca Domn şi Mântuitor personal.

Mulţumim lui Dumnezeu că nu este părtinitor. El nu are un popor sau o rasă preferată, nu favorizează vreo persoană datorită naţionalităţii sau poziţiei sociale, ci este binevoitor şi îi primeşte pe cei care se întorc de la păcat, cred în Hristos, se tem de El şi trăiesc în neprihănire (Faptele Apostolilor 10:34-35).

Ajută Doamne, Biserica Ta, să fim şi să rămânem neprihăniţi, prin Domnul nostru Isus Hristos, şi să deprindem practica rugăciunii fierbinţi, a rugăciunii cu lacrimi în care să cerem ca lucrările celui rău să fie nimicite, bolnavii să fie vindecaţi, cei care trec prin diferite crize – persoanele refugiate – să găsească adăpost în Tine, Duhul Sfânt să reverse peste noi daruri spirituale şi să deschidă calea pentru revenirea Domnului Isus pe pământ. Amin.

Liliana Popa, Biserica Creştină Baptistă ”Speranţa”, Rm. Vâlcea

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s