Strigătul de luptă anunțat

praying-hands-e1416077516389…luptaţi pentru credinţa care a fost dată sfinţilor o dată pentru totdeauna. Căci s-au strecurat printre voi unii oameni, scrişi demult pentru osânda aceasta, oameni neevlavioşi, care schimbă în desfrânare harul Dumnezeului nostru şi tăgăduiesc pe singurul nostru Stăpân şi Domn, Isus Hristos.” (Iuda 3,4)

Atenționările și strigătul de luptă venite prin Iuda au fost o realitate prezentă în generația și biserica din primul secol, însă acestea continuă să crească în intensitate pe măsură ce timpul trece. Sunt o realitate în biserica și generația prezentă. Este cineva neobosit, diavolul, care introduce elemente menite să producă moarte în singura oază de viață adusă pe pământul acesta prin Isus Hristos, adică în Biserica Sa. Asistăm cu durere la diminuarea pasiunii pentru Domnul și Cuvântul Său.

Ce ar trebui să facem? Iuda spune: luptaţi pentru credinţa care a fost dată sfinţilor o dată pentru totdeauna”. Primul lucru este să lupți să menții vie pasiunea pentru Cuvântul lui Dumnezeu, care este singura normă de credință și viață. Cum să lupți? Citește, meditează, memorează, aplică și proclamă Cuvântul în casa ta și generației tale. Oferă Cuvântul prietenilor, cunoscuților și chiar necunoscuților.

În al doilea rând luptă ca „Harul” să fie luat în serios. Extremele însoțesc de multe ori viața noastră. O extremă este să nu accepți să trăiești prin har, ci să trăiești prin faptele tale. O altă extremă spune Iuda este cea a „oamenilor neevlavioși care schimbă în desfrânare harul Dumnezeului nostru” Nu contează cum trăiești, totul este har! În vremea de atunci era un curent filozofic numit „gnosticism” care susținea că trupul e rău, dar spiritul e bun. Cei care îmbrățișau această poziție spuneau că trupul oricum e rău, așa că nu contează ce faci cu trupul. Însă harul ne învață să trăim cu evlavie.(Romani 6)

În al treilea rând luptă ca persoana Domnului Isus să fie cunoscută și experimentată. Este un atac tot mai mare în lume prin oameni care „tăgăduiesc pe singurul nostru Stăpân şi Domn, Isus Hristos”. Pregătește-te pentru a prezenta din Scriptură divinitatea Lui, lucrarea Lui, dar mai ales dragostea Lui răscumpărătoare. Investește și iubește să faci acest lucru. Aceasta înseamnă să te pregătești de luptă, dar înseamnă să lupți! Roagă-te și luptă în rugăciune!

Pastor Dorin Feiereisz, Biserica Creștină Baptistă „Speranța” din Râmnicu Vâlcea

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s