Rugăciunea de iertare

a90aDacă ne mărturisim păcatele, El este credincios şi drept, ca să ne ierte păcatele şi să ne curăţească de orice nelegiuire.” (1 Ioan 1:9)

Păcatul a intrat în neamul omenesc prin Adam (Geneza 3) şi afectează pe fiecare om (Romani 5:12). Păcatul poate fi eliminat numai prin credinţă în Isus Hristos şi în lucrarea Sa mântuitoare pe care a împlinit-o pentru omenire (Romani 5:8-11).  Din Sfânta Scriptură cunosc că cel care „îşi ascunde fărădelegile, nu propăşeşte, dar cine le mărturiseşte şi se lasă de ele, capătă îndurare”. (Proverbe 28:13)

Când păcătuiesc, îi mărturisesc Domnului, îi cer iertare şi mă rog Lui să depărteze vina care-mi împovărează inima, cugetul şi îmi tulbură comportamentul. Îi mulţumesc lui Dumnezeu că am experimentat iertarea, mila şi pacea Sa atunci când cu pocăinţă sinceră m-am destăinuit Lui. Continui să mă rog ca El să stăpânească peste sentimentele, gândurile, dorinţele şi hotărârile mele ca să nu mai păcătuiesc împotriva Lui. Recunosc că am nevoie de Domnul Isus în viaţa mea, de îndrumare, de putere şi de ajutor din partea Lui pentru că îmi doresc să rămân loială legământului de credinţă pe care l-am încheiat după învăţătura Noului Testament.

Ca şi credincioşi creştini, ne putem apropia cu deplină încredere de scaunul harului, ştiind că rugăciunile noastre sunt dorite şi ascultate de Tatăl nostru care este în ceruri, pentru că Lui îi pasă de noi şi vrea să ne vină în ajutor cu dragostea, mila, iertarea Sa şi cu toate resursele de care avem nevoie pentru a face faţă diferitelor împrejurări prin care trecem.

Să nu uităm niciodată că Isus Hristos este Marele Preot la care noi găsim mereu ajutor în orice vreme. El este apărătorul celor care îşi mărturisesc păcatele, regretă răul făcut şi se lasă de el. El este mângâierea noastră, pentru că intervine înaintea lui Dumnezeu pentru fiecare credincios, pentru ca niciunul să nu se piardă, ci toţi să aibă parte de viaţa veşnică. Amin.

Liliana Popa, Biserica Creştină Baptistă ”Speranţa” din Râmnicu Vâlcea

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s