„Genunchiul Bisericii” sau rugăciunea colectivă

Rugăciunea colectivă„…şi Biserica nu înceta să înalţe rugăciuni către Dumnezeu…”(Faptele Apostolilor 12:5)

Pentru prima dată am auzit această expresie – „genunchiul Bisericii” – spusă de fratele Dorin Feiereisz, pastor al Bisericii Baptiste Speranţa din Rm. Vâlcea, care împreună cu alţi fraţi au adresat Bisericii chemarea la un timp special de rugăciune, altul decât cel din programul regulat de închinare.

Pe fondul problemelor cu care Adunarea se confruntă am adoptat învăţătura biblică de a ne ruga intens şi cu stăruinţă pentru ca Dumnezeu cel Atotputernic să intervină, să ne însoţească cu prezenţa, puterea şi ajutorul Lui şi să ne inspire în viaţa de credinţă dar şi în trăirea noastră zilnică. Timpul special de rugăciune începe cu o oră înaintea serviciului de închinare de duminică dimineaţa şi continuă, în fiecare seară în casele credincioşilor.

Mi se întâmplă să văd cu ochii minţii fraţi şi surori din Biserică care îngenunchiaţi cu mâinile împreunate în rugăciune continuă să fie  acele „vase de lut” (2 Corinteni 4:7) care cu toate că experimentează tristeţe, lacrimi, durere, slăbiciune, temeri, nu au renunţat la speranţa că momentul intervenţiei lui Dumnezeu pentru binele comun poate veni curând şi mă înviorez pentru că ştiu că unitatea în rugăciune aduce biruinţă.

Bunul Dumnezeu să facă ca acest timp special de rugăciune să aducă răspuns la cererile noastre, să zidească spiritual Biserica Speranţa pentru ca să perseverăm în această lucrare şi să nu încetăm să ne rugăm cu râvnă în toate situaţiile iar prin Duhul Sfânt „genunchii Bisericii Universale” să fie şi să rămână acele „vase de cinste, sfinţite, folositoare Stăpânului Său, destoinice pentru orice lucrare bună” (2 Timotei 2:21). Amin.

Liliana Popa, Biserica Creştină Baptistă ”Speranţa” din Râmnicu Vâlcea

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s