De ce să câștigi lupta cu oboseala ?

De ce sa nu cadem de oboseala„De aceea, noi nu cădem de oboseală. Ci, chiar dacă omul nostru de afară se trece, totuşi omul nostru dinăuntru se înnoieşte din zi în zi. Căci întristările noastre uşoare, de o clipă, lucrează pentru noi tot mai mult o greutate veşnică de slavă. Pentru că noi nu ne uităm la lucrurile care se văd, ci la cele ce nu se văd; căci lucrurile care se văd sunt trecătoare, pe când cele ce nu se văd sunt veşnice.” (2 Corinteni 4:16-18)

Contrastele prezentate în textul menționat mai sus sunt atât de expresive dar și atât de ascunse pentru noi. Uneori cu greu observăm dinamica acestora în experiențele personale. Cu ușurință ar trebui să recunoaștem că suntem conștienți mai mult de omul de afară decât de omul dinăuntru, de faptul că suntem expuși trecerii decât înnoirii. Uneori privim la întristări și nu la slavă, suntem focalizați pe clipă și nu pe veşnic, pe lucrurile care se văd și nu pe cele ce nu se văd și astfel rămânem în domeniul lucrurilor trecătoare și nu atingem ținta lucrurilor veşnice.

Poate trecerea anilor peste viața ta au dus la acumularea de uzură fizică. Serviciul și munca ta au condus la un consum nervos care te blochează să înaintezi. Poate neajunsurile și descurajările te fac să renunți și să-ți dorești o pauză sau un concediu și chiar în urma acestor situații atât de reale ai spus ajunge! Este clar te simți și ești obosit! Te încurajez să vezi lucrurile care l-au motivat și au adus putere în viața apostolului Pavel. În primul rând posibilitatea înnoirii ! Da, în timp ce trupul resimte oboseala partea spirituală poate și trebuie să cunoască revitalizarea prin înnoire zilnică. Apropierea de Dumnezeu prin rugăciune, Cuvântul Scripturii și părtășie cu Domnul și cu frații, vor fi elementele care vor înnoii viața și puterea ta. În al doilea rând privește la răsplătire ca la ceva cu  greutate veşnică de slavă! Dumnezeu este extrem de generos în răsplătire! Se merită să fi victorios în lupta cu încercările. Comparația dintre întristări și slava de care sunt urmate este „uriașă”! Nu în ultimul rând  Există o realitate dincolo de ce este vizibil cu ochii fizici. Ai învățat să vezi lumea nevăzută? Dorești și te pregătești pentru nevăzut? Te încurajez să o faci. Aceste motivații sunt câteva din cele care ar trebui să te determine să nu cazi de oboseală și să câștigi lupta cu aceasta.                          

Pastor Dorin Feiereisz, Biserica Creștină Baptistă „Speranța” din Râmnicu Vâlcea

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s