3 mari binecuvântări pe care le avem doar în Isus Hristos

3 mari binecuvântări pe care le avem doar în Isus HristosBinecuvântat să fie Dumnezeu, Tatăl Domnului nostru, Isus Hristos, care ne-a binecuvântat cu tot felul de binecuvântări duhovniceşti, în locurile cereşti, în Hristos.”(Efeseni 1:3) 

În primul capitol din Epistola către Efeseni, se prezintă binecuvântările pe care credincioșii le au doar în relație cu Isus Hristos. Putem caracteriza aceasta relație ca fiind o relație unică, o relație roditoare și o relație în urma căreia credincioșii primesc mai multe binecuvântari doar în Isus Hristos. Apostolul Pavel, descrie 3 mari binecuvântări pe care le primește fiecare persoană care crede în cine este, ce este și ce a făcut doar Isus Hristos. Astfel, putem observa urmatoarele:

1. „În El, Dumnezeu ne-a ales înainte de întemeierea lumii, ca să fim sfinţi şi fără prihană înaintea Lui, după ce, în dragostea Lui„(Efeseni 1:4). Doar în Isus Hristos am fost aleși fiecare dintre noi, din fiecare generație de credincioși. Dumnezeu Tatăl ne-a avut în atenția Sa înainte de întemeierea lumii. Suntem aleși să facem parte din poporul plăcut Lui, doar ca urmare a Fiului Său – Mântuitorul nostru Isus Hristos.

2. „În El avem răscumpărarea, prin sângele Lui, iertarea păcatelor, după bogăţiile harului Său„(Efeseni 1:7). Doar prin jertfa lui Isus Hristos de la Golgota, am primit iertarea, și împăcarea cu Dumnezeu Tatăl. Doar Isus Hristos a putut să aducă eliberarea noastră. Nici o altă persoană, și nici vreo altă jertfă nu au putut realiza apropierea noastră de mila și dragostea lui Dumnezeu Tatăl.   

3. „În El am fost făcuţi şi moştenitori, fiind rânduiţi mai dinainte, după hotărârea Aceluia care face toate după sfatul voii Sale.”(Efeseni 1:11). Doar prin Isus Hristos, am primit și făgăduința vieții veșnice, moștenirea împărăției. Doar prin credința în jertfa Fiului Său Isus Hristos avem intrare liberă la Dumnezeu Tatăl, și suntem considerați copiii Lui.

Slăvit să fie Domnul nostru Isus Hristos pentru tot ceea ce a făcut pentru noi, și pentru tot ceea ce continua să facă în viețile noastre! Glorie Lui!

B.S.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s