Doar cine a cunoscut iertarea din partea lui Hristos poate oferi iertare!

IertareaÎngăduiţi-vă unii pe alţii şi, dacă unul are pricină să se plângă de altul, iertaţi-vă unul pe altul. Cum v-a iertat Hristos, aşa iertaţi-vă şi voi.” (Coloseni 3 : 13)

Apostolul Pavel, în Epistola către Coloseni, oferă câteva îndemnuri practice pentru trăirea vieții creștine conform învățăturii Mântuitorului Isus Hristos. Iar în capitolul 3 prezintă creștinilor din Colose modul în care să se relaționeze cu cei erau necreștini. De aceea, el folosește de mai multe ori expresia „unii pe alţii”. Astfel, unii reprezintă micul grup de creștini, iar alții reprezintă pe cei ce sunt necreștini. Pentru o mai bună conviețuire și pentru a avea o bună mărturie, apostolul Pavel ne menționează următoarele: „Nu vă minţiţi unii pe alţii…”(Coloseni 3:9), „Îngăduiţi-vă unii pe alţii şi, dacă unul are pricină să se plângă de altul, iertaţi-vă unul pe altul. Cum v-a iertat Hristos, aşa iertaţi-vă şi voi.” (Coloseni 3:13), și „Învăţaţi-vă şi sfătuiţi-vă unii pe alţii cu psalmi, cu cântări de laudă şi cu cântări duhovniceşti…” (Coloseni 3:16). Cu alte cuvinte, relația dintre creștini și necreștini trebuie să fie bazată pe 3 piloni: adevăr, iertare și cuvinte înțelepte

Dintre cele 3 îndemnuri mă voi opri astăzi asupra iertării. De ce să iertăm? Pentru că Isus Hristos s-a jertfit pentru păcatele noastre și a murit în locul nostru pe cruce, asemenea tâlharilor din vremea aceea. El nu merita moartea, dar a suferit în locul nostru, și prin ceea ce a făcut El pentru noi, ne-a împăcat cu Dumnezeu Tatăl. Am fost marcat zilele acestea, să văd cum și ce înseamnă iertarea. Astfel, familiile victimelor de la Biserica Episcopală Metodistă Africană Emanuel din Charleston (Statul Carolina de Sud), în fața judecătorului de la tribunal, la înfățișarea lui Dylann Roof, ei i-au oferit iertarea celui care le-a ucis 9 persoane dragi lor. Creștinii din Charleston, ne-au oferit, într-un mod magistral, o lecție despre ce înseamnă iertarea. De ce? Pentru că ei la rândul lor au fost iertați de Mântuitorul Isus Hristos. Iertarea trebuie să o oferim necondiționat și total, chiar dacă avem o „pricină să ne plângem de altul”.

Dumnezeu să ne ajute să înțelegem ce înseamnă iertarea și să oferim iertare tuturor celor din jurul nostru!

Lasă un comentariu