Acționează prin credință

acționează prin credință„Prin credinţă au cucerit ei împărăţii, au făcut dreptate, au căpătat făgăduinţe, au astupat gurile leilor, au stins puterea focului, au scăpat de ascuţişul sabiei, s-au vindecat de boli, au fost viteji în războaie, au pus pe fugă oştirile vrăjmaşe.” (Evrei 11:33-34)

Autorul epistolei către Evrei deschide înaintea destinatarilor planul de mântuire al lui Dumnezeu derulând înaintea lor obiectivele lui Dumnezeu pentru fiecare etapă a istoriei poporului evreu cu aceștia dar prezintă și ce anume i-a făcut pe ei să fie victorioși sau înfrânți. Astfel poporul a fost chemat să vadă descoperirea Slavei lui Dumnzeu în elementele cortului, legământului și cele ale legii. Toate aceste elemente urmau să fie împlinite în Hristos. Fiecare lucrare cerută a fi împlinită în vechiul așezământ necesita credință. Înainte de capitolul credinței, capitolul 11, ne este adusă o atenționare: atât de serios ar trebuii să acționăm în relația de ascultare cu Dumnezeu încât să mergem înainte indiferent de ispitele și problemele care se ridică înaintea noastră (Evrei 11:33, 38,39). Capitolul 11 este capitolul învingătorilor. Ei sunt lăudați pentru lucrări și obiective atinse nu prin strategii, nu prin puterea și înțelepciunea umană, ci prin credință.

Anumite ținte par de neatins în viața și lucrarea noastră: standardul sfințeniei, obiective ale lui Dumnezeu pentru familia noastră, scopuri ale lui Dumnezeu în diferite zone de lucrare dar și obstacole care par de netrecut. Trebuie să realizem că Dumnezeu va acționa El însuși pentru ca aceste lucruri să fie atinse atunci când inima noastră se încrede total în puterea înțeleciunea și planul Său. Cuvântul revelat este sursa puterii iar a sta în prezența Lui contemplându-L și adorându-L este modul de revitalizare și întărire folosit de El. În esență nu ni se cer sacrificii uriașe ci doar credință.

Doamne privim spre înțelepciunea și dragostea Ta și recunoaștem că te-am supărat prin gesturi și cuvinte care arătau o mare necredință. Viața și lucrarea noastră au avut de suferit înfrâgeri din cauza acestei lipse a credinței. Ne rugăm să ne dai credință, iar când credința noastră este mică crește-o Tu. Mulțumim că primești și împuternicești viața noastră de credință! Amin.

Pastor Dorin Feiereisz, Biserica Creștină Baptistă Speranța din Râmnicu Vâlcea

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s